Oldalsáv megtekintése

Gyermekekkel foglalkozó szakemberek komplex képzése

A projekt neve:
Gyermekekkel foglalkozó szakemberek komplex képzése

A projekt kódja:
IFJ-GY-14-C-14617

A projekt célja: 
A program elsősorban ismeretek bővítését és saját élmény feldolgozáson keresztül az önismeret mélyítését célozza meg. A résztvevők csoportos, és kiscsoportos formában illetve egyéni élményen keresztül olyan készségéket gyakorolnak, melyek hozzájárulhatnak az agresszió korai felismeréséhez és kezeléséhez. Megtapasztalhatóvá válnak a saját pszichés erőforrások, amelyek tudatosulva könnyen alkalmazhatóvá válnak a mindennapi pedagógiai helyzetekben.

Beszámoló:
A Vidéki ÉLMÉNY Alapítvány 2014. október 21-22-én 2 napos, tréninggel összekapcsolt képzést szervezett a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda pedagógusai számára.
A 16 órás képzésen 16 pedagógus vett részt.
A képzés 2 helyszínen zajlott, a PTE IGY Gyakorlóiskolában, valamint a tengelici Hotel Orchidea központ rendezvénytermében.
A képzés elején egy 4 órás, az iskola diákönkormányzatának működését bemutató képzésen a pedagógusok megismerték a DÖK rendszerét, mindennapi működésé és az SZMSZ-ben szereplő a gyermeki jogokat. Ismeretet szereztek a DÖK fórumairól, arról, hogy hogyan biztosítják az érdekképviselet lehetőségét.
Az ezt követő 12 órás (4-8 órás bontásban) pedagógiapszichológiai képzés elsősorban az iskolai kapcsolatokon belüli erőszak felismeréséről és megelőzéséről szólt azáltal, hogy olyan ismereteket és saját tapasztalatokat nyújtott a pedagógusoknak, mely segíti a későbbi preventív munka hatékonyságát. Továbbá betekintést nyújtott a program előzményein keresztül az iskolai erőszak gyökereiről és a hozzá kapcsolódó háttérproblémákról, mint a bántalmazásról, illetve a szülői szerepek meghatározottságáról.
A képzés lezárását követően a képzők beszámolót készítettek saját képzésük eredményeiről.

Képek: